Добредојдовте на официјалната веб-страница за вакцинација
против КОВИД19 на Република Северна Македонија.
На оваа веб-страница можете да ги пронајдете сите потребни информации за вакцините, процесот и фазите на вакцинација како и одговори на најчесто поставуваните прашања.

869763

Број на вакцинирани

Пунктови за вакцинација

Поликлиника Букурешт

Адреса: Ул.Бледски Договор бб

Телефонски Број: 02/3064-088

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 14:00-20:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Поликлиника Јане Сандански

Адреса: Васко Каранѓелевски бр 21

Телефонски Број: 02/2463-277;     02/2464-291

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот;   деж.сабота 7.30-14.30

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Поликлиника Ченто

Адреса: ул.Маџари бр.62

Телефонски Број:

Пункт Ченто – 02/2522-351

Пункт Автокоманда – 02/3172-926

Пункт Арачиново – 02/2571-151

Пункт Илинден – 02/2571-151

Пункт Петровец – 02/2561-340

Пункт Миладиновци – 02/2577-112

Пункт Црешево – 02/25735-358

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30 14:30 часот

Поликлиника Чаир

Адреса: 2-ра Македонска Косовска Бригада бр.5

Телефонски Број:  02/2621-499

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Поликлиника Ѓорче Петров

Адреса: ул.Партизански одреди бр.177

Телефонски Број: 02/2031-022

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Школски диспанзер Карпош

Адреса: Ул.Партизански Одреди 177

Телефонски Број: 02/2031-022

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Поликлиника Шуто Оризари

Адреса: Индира Ганди бб

Телефонски Број: 02/2651-696

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Поликлиника Бит Пазар

Адреса: ул.Крсте Мисирков бр.28

Телефонски Број: 02/3134-534

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Поликлиника Идадија

Адреса: М.Т.Гологанов (Иво Лола Рибар) б.б

Телефонски Број: 02/3113-033

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Поликлиника Драчево

Адреса: Иван Хаџиниколоб бр.10

Телефонски Број: 02/2795-112

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Железничар

Адреса: Градски ѕид бб, блок 4, зграда 1

Телефонски Број: 02/3238-456 078/283-348

Термин за детска вакцинација: понеделник до четврток од 08:00-13:00 часот

ЈЗУ – Здравствен дом – Берово

Адреса: ул.„Задарска“ бр.38

Телефонски Број: 033/471-002    078/448-640   

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-16:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 08:00-16:00 часот

Здравствен дом Др.Хаим Абраванел

Адреса: Филип Втори Македонски бр. 9

-Пункт 1 За детска вакцинација ЈЗУ Здравствем Дом Ул. Филип Втори Македонски бр.бб

-Пункт 2 За ковид вакцинација. Амб. Даме Груев, Ул. Ѓорче Петров бр.7

-Пункт 3 За детска вакцинација. Амб. Јосип Броз Тито, Ул. Булевар 1-ви Мај бр. 51

Телефонски Број: Пункт 1: 047/ 220-520 лок. 292, 072/272-187;     Пункт 2: 075/ 263-886;     Пункт 3: 047/ 229-376

Термин за Covid вакцинација: Пункт 2 секој работен ден од 07:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: Пункт 1 секој работен ден од 07:00-20:00 часот

Пункт 3 понеделник, среда и петок 07:00-14:00 часот вторник и четврток 13:00- 20:00 часот

 

ЈЗУ Здравствен дом Валаново

Адреса: Лазар Колишевски бб 2460

Телефонски Број: 071/207-207

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:30 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:30 часот

ЈЗУ Здравствен дом Велес

Адреса: ул.Шефки Сали бр. 5

Телефонски Број:  075/261-286 (претшколска, ковид);    076/427-069 (школска)

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

 

ЈЗУ Здравствен Дом “Д-р Светозар Чочороски„ Вевчани

Адреса: Пункт Вевчани;     Пункт Лабуништа;     Пункт Велешта

Телефонски Број: Вевчани 078 436 932;     Лабуништа 078 436 918;     Велешта 071 305 426

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:30 часот

ЈЗУ Здравствен дом Виница

Адреса: Јакимовски пат бб

Телефонски Број: 033/361-311 лок 116

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Општа болница со проширена дејност – Гевгелија

Адреса: Ул. Слободан М.Данко, бр.38

Телефонски Број: 034/213-710

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Гостивар

Адреса: Ул.Мајор Чеде Филипоски бр.29

Телефонски Број: 071/213-724 Предшколска;     070/357-724 Школска;     070/303-761 Ковид

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Општа болница со проширена дејност – Дебар

Адреса: ул. Амди Леши бр. 51

Телефонски Број: 046/831-222

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 08:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Делчево – „Гоце Делчев“

Адреса: Ул.Методи Митевски Брицо, бр.44

Телефонски Број:  033/410-824

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

 

ЈЗУ Здравствен дом Демир Хисар

Адреса: Ул.Битолска, бб

Телефонски Број: 072/226-765

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Општа болница со проширена дејност – Кавадарци

Адреса:Шишка бб и Браќа Миладинови 11

Телефонски Број: 043/414-941;     078/247-693

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Кичево

Адреса: Ул. Маршал Тито, бр.42

Телефонски Број: 045/228-825

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-16:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 08:00-16:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Кочани

Адреса:Ул.Милан Зечар, бр.21

Телефонски Број: 033/274-500

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Кратово

Адреса: Ул. Никола Тесла, бр.4

Телефонски Број: 031/483-136

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Крива Паланка

Адреса: Ул. Св. Јоаким Осоговски бб

Телефонски Број: 031/475-768;     071/755-999;     076/311-120

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Крушево

Адреса:Ул.Илинденска, бр.13-а

Телефонски Број: 078/315-487

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Куманово

Адреса:

– Пункт 1 За детска вакцинација Детски Диспанзер ( во ЈЗУ Здравствем Дом) Ул. Борис Кидрич бр. б.б.; 

– Пункт 2 За ковид вакдинација. Амб. Тоде Ментол, Ул. Тоде Мендол бр. 55

– Пункт 3 За детска вакцинација. Амб. Тоде Мендол, Ул. Тоде .Мендол бр. 55

Телефонски Број: Пункт 1 075/ 238-143;     Пункт 2 075/ 239-148;     Пункт 3 031/ 422- 883

Термин за Covid вакцинација: Пункт 2 секој работен ден од 07:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација:

-Пункт 1 секој работен ден од 07:00-19:00 часот;

-Пункт 3 секој работен ден од 07:00-19:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом – Липково

Адреса: с. Липково

Телефонски Број:  070/209-956

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 08:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Македонски Брод

Адреса: Ул. Вук Караџич, бб

Телефонски Број: 078/428-089

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствена станица Македонскa Каменица

Адреса: Александар Македонски бр 21

Телефонски Број: 033/431-094

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Неготино

Адреса: Ул.Вељко Влаховиќ, бр.9

Телефонски Број: 075/927-770;     070/622-592;     072/270-402- вакцини за претшк. деца

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-14:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Охрид

Адреса: Ул.Димитар Влахов, бр.69;    Сирма Војвода бб

Телефонски Број:  071/366-564

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Пехчево

Адреса: Ул.Индустриска, бр.6

Телефонски Број: 071/378-008

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Прилеп

Адреса:Ул.Прилепски Бранители бб

Телефонски Број:  превентива од 0-6г 078/313-625;     школ.вакц 075/351-671

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот;   први две саб.во месецот од 07:00 до 12:00 часот.

ЈЗУ Здравствен дом Пробиштип

Адреса: Ул. Јаким Стојковски 44

Телефонски Број: 071/366-186 -деца ковид и превентива;     078/309-562 -возрасни

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Радовиш

Адреса: Ул.Блаже Конески бр. 1

Телефонски Број:  078/319-145

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Ресен

Адреса: Ул.Кочо Рацин, бб

Телефонски Број: 047/452-960

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Ростуше- „д-р Русе Бошковски“

Адреса: Ростуше 1254 с.Ростуше

Телефонски Број:  078/241-071

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Свети Николе

Адреса: Ул.Септемвриска, бр.39

Телефонски Број:  072/226-116

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:30-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Струга

Адреса:Ул. Кеј Борис Кидрич бб

Телефонски Број: 076/243-403;     046/786-012

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Струмица

Адреса: ул.Панче Пешев бб

Телефонски Број: 034/321-380

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Тетово

Адреса: Ул. 29 Ноември, 16

Телефонски Број:  044/356-530

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 08:00-14:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

ЈЗУ Здравствен дом Штип

Адреса: Ул.Христијан Карпош бр.1

Телефонски Број:  032/606-031

Термин за Covid вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот

Термин за детска вакцинација: секој работен ден од 07:00-15:00 часот